De grootste nachtmerrie voor de evenementenbranche is uitgekomen! helaas Crazy Wonderland gaat niet door 17 juli.

Het is niet te bevatten, diep bedroefd moeten wij mededelen dat Crazy Wonderland 17 juli totaal onverwacht door het besluit van de regering niet mag doorgaan. Ondanks dat er op festivals geen besmettingen plaats vonden ( dit gebeurde in de clubs en café’s ) heeft de regering besloten om goed georganiseerde festivals onder hetzelfde kopje te voegen. En dat is heel vreemd. Op festivals zijn de organisaties bekend met eerst alles checken van de bezoekers. Iets wat in sommige clubs en cafés te wensen overliet. Er is een waterdicht systeem dat via Fieldlabs door en door getest is. Dat de regering dat aan de kant schuift mag je best een schande noemen. Evenementen in de buitenlucht is niet te vergelijken met een kroeg of disco. Ook ben je met een festival al maanden bezig met de voorbereiding en aanloop naar het event en is het niet even de deuren openen. 
 
Wij als organisatie waren al bezig met de opbouw en maken geen aanspraak op het garantiefonds. Het garantiefonds telt alleen voor organisaties die in 2019 meerder malen een pandemie verzekering hadden dit was blijkbaar een optie als extra toevoeging op de huidige evenementenverzekering. Iets waar kleine tot middelgrote organisaties nooit mee te maken heeft gehad en dit ook niet konden weten.  90 % van de organisaties kunnen dan ook geen aanspraak maken op dat garantiefonds. Het is diep treurig dat dit nu is gebeurd. Het was heel erg moeilijk om alles voor elkaar te krijgen. Uiteindelijk wilde we jullie het feest geven waar jullie zolang naar uit keken. We konden ook op safe spelen en naar volgend jaar verhuizen maar we merkte goed dat jullie als vaste trouwe aanhang het heel erg waardeerden dat we in 3 weken tijd toch een festival uit de grond zouden stampen. Eindelijk weer uit en lekker dansen. Wij waren er klaar voor. De locatie was er klaar voor. De gemeente was er klaar voor. Echt alles stond op groen! Helaas heeft de regering hier een stokje voor gestoken. 
 
Begrijp ons goed. Als de ziekenhuisopnames niet zo  historisch laag waren hadden we nu niet eens een discussie en hadden wij hier alle begrip voor. De evenementen branche is opgeofferd om de besmettingen voor de vakanties ( code rood of geel ) naar beneden te krijgen. Dat is nu duidelijk geworden. Immers met meer testen per week ( er gingen alleen al zo’n 500.000 jongeren testen voor elk weekend ) lopen automatisch de besmettingen ook op. Dat ze allemaal niet echt ziek er van werden was ineens niet zo belangrijk meer voor de regering. Wij zijn van plan om juridisch stappen te ondernemen tegen dit wanbeleid van de regering. Ook vinden wij dat de regering eerlijk moet zijn dat 90 % van de organisaties geen aanspraak maken op het garantiefonds. 
 
Voor Crazy Wonderland betekent dit concreet dat we op zoek gaan naar een nieuwe datum. Of dat dit jaar nog wordt of volgend jaar zomer weten ook wij nog niet. Wij zijn hierover in gesprek. Wij doen ons uiterste best om toch het mooie beloofde feest te geven aan jullie. Wij geven niet op! We houden jullie op de hoogte van alles. Dank voor alle begrip van jullie. Dat hadden we net nodig in deze bizarre tijden.